Aantal dagen: 1
Prijs per persoon: Euro 64 ,-

Reserveer Nu

Als u Suriname bezoekt kunt u het niet nalaten om de zeeschildpadden te ontdekken. Deze zeeschildpadden komen voornamelijk voor in het Surinaams binnenland. Daarom brengt Tourbox Suriname u op een zeeschildpadden tour naar Braamspunt, Matapica. Daar zijn de zeeschildpadden, een beschermde diersoort, in hun natuurlijke leefomgeving.

Het zeeschildpaddenseizoen loopt in Suriname van eind februari tot en met juli.

Zeeschildpadden ontdekken tijdens de tour naar Braamspunt

Tijdens de zeeschildpadden tour naar Braamspunt, komt u drie soorten zeeschildpadden tegen, namelijk:

  • De groene soepschildpad, ook wel Krapé genoemd, die alleen groenten eet;
  • De lederschildpad, ook wel bekend als Aitkanti, die wel twee meter kan worden;
  • De karetschildpad met overlappende hoornplaten op het rugschild.

De zeeschildpadden vindt u onder meer door het spoor te volgen dat zij in het zand achterlaten. Het spoor loopt vanuit het water tot hun nest. Maakt u zich echter geen zorgen, want tijdens de zeeschildpadden tour naar Braamspunt, wordt u begeleid door een ervaren gids van Tourbox Suriname.

Start de zeeschildpadden tour naar Braamspunt

De zeeschildpadden tour naar Braamspunt start om 16:30 uur vanuit Fietsen in Suriname aan de Grote Combéweg. U wordt van hieruit met de bus gebracht naar Leonsberg, waar het avontuur begint. Op Leonsberg stapt u namelijk over in een typisch Surinaamse korjaal. Dit is een avontuur op zichzelf. Uiteraard eindigt de zeeschildpadden tour naar Braamspunt niet daar. Wij varen van daaruit langs Nieuw-Amsterdam aan de samenvloeing van de Suriname- en Commewijnerivier. De kans is groot dat u op dit punt van de zeeschildpadden tour naar Braamspunt dolfijnen en unieke vogels kunt spotten.

Zeeschildpadden tour: Braamspunt bereikt

Bij het verder afvaren van de Suriname rivier, komen we bij de monding van de Atlantische Oceaan. Vervolgens varen wij nog enkele minuten verder om het zeeschildpadden strand, Braamspunt, tijdens deze tour te bereiken. U wordt hierna in de gelegenheid gesteld om de omgeving te verkennen en een verfrissende duik te nemen in de Atlantische Oceaan.

Suriname staat bekend om lekker eten, dus dat mag uiteraard niet ontbreken tijdens de zeeschildpadden tour naar Braamspunt. Daarom krijgt u na de duik in de Atlantische Oceaan een hapje te eten. Vervolgens maakt de gids een kampvuur, waarna u kunt genieten van de zonsondergang.

Daadwerkelijk zeeschildpadden spotten tijdens de tour naar Braamspunt

Aangezien zeeschildpadden voornamelijk ‘s nachts te zien zijn, gaat u wanneer de avond gevallen is, samen met de gids op zoek naar zeeschildpadden tijdens deze tour naar Braamspunt. Wanneer een zeeschildpad is gespot, geeft de gids aan hoe we de situatie zullen aanpakken. Volgt u hierbij de aanwijzingen op, want zeeschildpadden mogen ook tijdens de tour naar Braamspunt niet gestoord worden tijdens het legproces.

Terug naar huis

Na de magische zeeschildpadden tour naar Braamspunt, keren wij met de boot terug naar Leonsberg om met de bus verder te gaan. Als u binnen een straal van 400 meter vanaf het centrum van Paramaribo, Suriname verblijft, zetten wij u bij uw verblijfplaats af.